poniedziałek, 20 maja 2013

Prosty jabłecznik z musem jabłkowym

Metoda wykorzystania zalegających zapasów musu jabłkowego :>
Przepis stąd: http://kotlet.tv/szarlotka-z-beza
Trochę się ciasto rozlazło, ale to pewnie wina zbyt rzadkiego musu.

Cytuję:
Składniki
240 g masła (niecała kostka)
4 żółtka
6 białek
3 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru pudru + 1 łyżka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
słoik duszonych jabłek
troszkę cynamonu

Kruche ciasto z masłem, proszkiem, łyżką cukru pudru i żółtkami - do zamrażarki na kilkanaście minut, podzielone na dwie części (jedna większa). Starkować na blaszkę, na to mus, na to znowu ciasto, na to piana z białek z resztą cukru pudru. Piec w 180 stopniach 45-50 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz