niedziela, 22 lipca 2012

Dipy do warzyw

Chciałabym jeść dużo warzyw, a że za nimi nie przepadam, potrzebne będą dobre dipy. Na razie wpadłam na pomysł, który ma swoje odzwierciedlenie w wielu przepisach w necie: dip ze smażoną cebulką (i/lub czosnkiem) zamiast świeżej (od której bardzo, bardzo boli mnie brzuch).

Do wypróbowania:
http://www.foodnetwork.com/recipes/aaron-mccargo-jr/caramelized-onion-and-garlic-dip-recipe/index.html
http://www.foodnetwork.com/recipes/guy-fieri/french-onion-dip-recipe2/index.html
http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/pan-fried-onion-dip-recipe/index.html

I jeszcze:

http://allrecipes.pl/przepis/2808/surowe-warzywa-z-trzema-sosami.aspx

Albo drugi z tych:

http://kuchniabakino.blox.pl/2006/11/Szybki-dipy-do-warzyw.html

(sprawdzić przepisy z sosem sojowym i olejem sezamowym)

Jeszcze ze smażonym czosnkiem:
http://bsinthekitchen.com/avocado-fries-with-spicy-roast-garlic-dip/

Albo taki z olejem sezamowym:
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Grilled-Artichokes-with-Sesame-Dipping-Sauce-108223

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz