piątek, 25 maja 2012

Gulasz rybny

Fajny sposób, żeby jeść więcej ryby. Użyliśmy dorsza, dość mocno się rozpadł ;)

Przepis stąd: http://jejkuchnia.pl/gulasz-rybny-sposob-na-pyszny-obiad

Cytuję składniki:

1 kg filetów rybnych (dorsz, mintaj)
1 paprykę
2 pomidory
1 cebulę
2 ziemniaki
3 ząbki czosnku
szklankę bulionu warzywnego
pół szklanki śmietany
łyżeczkę mąki
łyżkę soku z cytryny
łyżkę posiekanej natki tymianku
łyżkę słodkiej mielonej papryki
4 łyżki oleju
sól, pieprz

No i wiadomo, cebulę z czosnkiem podsmażyć, dodać paprykę + ziemniaka, podsmażyć (może następnym razem dodamy cukinię?), zalać wodą, dodać w naszej wersji kostkę warzywną, pogotować, dodać pokrojoną rybę (od tej pory nie mieszać), pogotować, jak ciut ostygnie pomieszać ze śmietaną, posypać natką (u nas pietruszki).
Jedliśmy z chlebem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz