środa, 16 listopada 2011

Makaron z krewetkami i ze śmietaną

Przepis z Czarnej Oliwki.

Bardzo szybki i smaczny :) Kolejny do kolekcji obiadów ekspresowych :)

Od Jedzenie

Cytuję:

Składniki:
krewetki koktailowe (ilość według własnego uznania), czosnek, świeża pietruszka, śmietana 18%, sól, makaron, oliwa (wskazana z oliwek)

Jak przyrządzić?
W pierwszej kolejności gotujemu makaron, ok. 200 gr na dwie osoby, a w międzyczasie rozgrzewamy patelnię i wlewamy oliwę aby zakryć dno. Kolejny krok to dodać ok. 100 g krewetek, smażąc je do czasu aż się zarumienią. Następnie wrzucamy ząbek czosnku (uprzednio roztarty), pół pęczka świeżej zielonej pietruszki dusząc to ok. 2 min., po czym wlewamy śmietanę aby potrawa nabrała pięknego koloru i aromatu. Do tak przyrządzonego sosu wrzucamy makaron mieszając go dokładnie i podajemy na talerz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz