piątek, 23 lipca 2010

Mac&Cheese, czyli Makiser :)

UPDATE: Ostatnio korzystamy z tego przepisu: http://allrecipes.com/recipe/chef-johns-macaroni-and-cheese/detail.aspx?src=VD_Summary
Tylko może ciut mniej pieprzu kajeńskiego, bo piecze! I jak zwykle połowę soli ;)

Amerykańskie kultowe danie, bardzo, bardzo niezdrowe i w naszym wydaniu w miarę smaczne. Mam nadzieję je jeszcze dopracować, bo chyba diabeł tkwi w doprawieniu i dość ostrym serze.

Na razie korzystam przede wszystkim z przepisu http://ewejkawkuchni.blox.pl/2010/02/Macaroni-and-cheese-znaczy-makaron-z-serem.html, ale wzorowałam się też na http://www.youtube.com/watch?v=e5ZGV51neqU. Niestety nie mam sosu Worcestershire ani musztardy w proszku, tą drugą zastąpiłam zwykłą (choć podobno to nie to samo), a to pierwsze próbowałam zastąpić sosem ostrygowym, ale nie dałam za dużo, więc chyba nawet nie poczuliśmy.

P.S. Jeśli mamy na stanie resztki w stylu kalafiora, brokułów czy wędliny, dodanie ich to świetny sposób na utylizację resztek :)

Od Jedzenie

Od Jedzenie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz