piątek, 28 maja 2010

Koktajl bananowo-kiwi

Wreszcie kupiliśmy końcówkę blendującą do miksera! Sezon koktajlowy czas zacząć! Na dobry początek wyszperany w Internecie pomysł na koktajl bananowo-kiwiowy - kiwi doskonale neutralizuje mdły smak banana, chociaż M twierdzi, że dodaje trochę za dużo goryczy. Mieliśmy akurat w lodówce jogurt, więc zrobiliśmy tak:

(na 2 czubate kubki i trochę, czyli 2 porządne porcje)
1 banan
1 kiwi
trochę jogurtu (chyba 1/4 dużego pojemniczka)
trochę mleka (z pół szklanki?)
2 czubate łyżeczki cukru (miodem byłoby zdrowiej, ale nie mamy)

Najpierw miksujemy owoce (łatwiej je chyba zmiksować, jak są same, bez mleka itd.), potem dodajemy resztę. Pycha :)

A zdjęcia nie ma, bo mamy tylko nieprzezroczyste kubki, więc nie było czego podziwiać ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz