poniedziałek, 14 grudnia 2009

Bułka tarta z masłem

Banalne i genialne - wystarczy polać tym gotowane warzywa i pyszny dodatek do obiadu (albo sam obiad!!) gotowy. Wczoraj jedliśmy polanego bułką kalafiora, na pewno świetne są też brokuły, oczywiście króluje fasolka szparagowa (najlepiej zielona).

Bierzemy trochę bułki tartej (jeszcze nie wymyśliłam proporcji, może są w necie), zrumieniamy ją na patelni (jak już zacznie się rumienić, trzeba cały czas mieszać, i lepiej nie za długo, bo ciemnieje b. szybko!), a następnie dodajemy kawałki masła, aż się roztopią, połączą z bułką i stworzą ciapę, którą da się coś polać albo na coś wyrzucić ;>

(świetne są też te same warzywa z sosem czosnkowym, ale, wiadomo, śmierdzi ;>)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz