niedziela, 8 listopada 2009

Placek dyniowy (pumpkin pie)

Trzeba było zużyć miąższ dużej dyni, więc na koniec zrobiłam tradycyjne amerykańskie pumpkin pie (nie wiem, jak bardzo tradycyjne, ale pewnie ujdzie) według przepisu: http://niebowgebie.blox.pl/2007/10/Placek-dyniowy-czyli-Pumpkin-Pie.html

Nie miałam jakichś dziwnych, drogich cukrów, więc użyłam najzwyklejszego i też było dobre :) Chyba polubimy jednak tarty! :)

Dyni było trochę mniej - pewnie gdzieś 1,5 szklanki puree (podgotowałam trochę dynię, aż się rozpadła i zmiksowałam), no i starałam się na oko odpowiednio mniej innych składników dodać, wyszło ok :) Użyłam zwykłej tortownicy, nie mam formy do tarty :(

Od Jedzenie

Od Jedzenie

Od Jedzenie

Od Jedzenie

A na koniec piosenka :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz