czwartek, 10 września 2009

Smażone ziemniaki curry wg White Plate

Zrobiliśmy sobie smażone ziemniaki według przepisu Liski z White Plate - są przepyszne, ale jeszcze nie zdecydowałam się, czy wolę z curry czy bez :) Tak czy siak połączenie pokrojonych w plastry surowych ziemniaków + cebuli na patelni daje doskonałe efekty. Szczególnie z dużą ilością pieprzu :))
No i zgadzam się, że do tego najlepsze zsiadłe mleko - albo dobra maślanka :D Ta z kartoniku, nie pamiętam jakiej firmy ;)

P.S. Od kiedy mamy szatkownicę, to danie stało się ekspresowe! Wystarczy obrać ziemniaki i cebulę i przepuścić przez maszynę - wszystko wychodzi pocięte w cieniutkie plasterki, cebula też. KOCHAM to urządzenie :)

Od Jedzenie

2 komentarze:

  1. Oho!:) Asiu, widzę, że Twoja strona się nieźle rozrasta;) Ja ostatnio eksperymentuję z mięsami. Mam fajny przepis na schab ze śliwkami i morelami... :]

    OdpowiedzUsuń
  2. :))) Jest straszliwie przydatna, naprawdę! Nigdy nie mamy pomysłu, co na obiad ;)

    Oj, schab to nie, mięso jest złeee! ;)))

    OdpowiedzUsuń