piątek, 25 września 2009

Ryba w sosie pomidorowym z ananasem

Zrobione razy: 2

Przepis mamy M. Sprawdzony wielokrotnie, niezawodnie pyszny sposób na za dużo usmażonej ryby, podobny do ryby po grecku.

1kg miruny/morszczuka/dorsza/pangi (kupuję mrożone filety)
1 cebula
koncentrat pomidorowy
keczup
puszka ananasa

Usmażyć rybę w jajku i bułce (albo w mące i bułce, albo w mące)

1 cebulę usmażyć - nie na mocno rozgrzany tłuszcz, bo będzie twarda!! na średnio rozgrzany!
2 łyżki koncentratu dodać i 2-3 łyżki keczupu łagodnego + ananas (prawie cała puszka)
dodać wodę z ananasów, gotować kilka minut, aż będzie gęste i zalać rybę.

Najlepsze po kilku godzinach.

P.S. Na ok. kg ryby potrzebne były 2 średnie jajka do panierki.

Od Jedzenie

Od Jedzenie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz