środa, 17 czerwca 2009

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą à la Rudolph

To danie zaserwował nam kiedyś Rudolf, który generalnie rewelacyjnie gotuje i muszę kiedyś tu przedstawić kilka z jego lepszych przepisów (przemilczę te, które tak doprawił chili, że nie dało się ich jeść ;p).

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą à la Rudolph

Składniki:
- makaron penne
- pomidory z puszki (świeże pewnie byłyby lepsze, ale.. no, wiadomo ;p)
- tuńczyk w kawałkach z puszki
- kukurydza z puszki
- sól, pieprz, ostra papryka, bazylia (świeża;)), parmezan do posypania

Podsmażamy pomidory, aż zrobi się z nich miękka ciapa, dodajemy resztę, doprawiamy, podsmażamy jeszcze jakiś czas i voilà, jak by to pewnie Rudzio powiedział.

Od Jedzenie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz